Zogekniet?

Wij zijn Jan Krijne (rechts) en Joep Sanders (links dus), en wij gaan eind mei 2010 met de motor naar Mongolië. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat Joep zijn rijbewijs in januari hoopt te halen en ik met een beenprothese rij.
Waarom wij naar Mongolië rijden, en niet bv naar Afrika of Noorwegen? Landen als Kazachstan, maar met name Kirgizië en Mongolië zijn bij ons relatief onbekend, maar hebben een gigantische historie; gezien die historie en ook omdat met name Mongolen een van de laatste nomadenvolken zijn, willen we die landen heel graag zien en ervaren.

We nemen mee: 1 Honda Transalp 600 (de ex van buurtgenoot Frans) en 1 Yamaha 750 Super Ténéré; de keuze is op beide gevallen omdat we allerlei wegen tegenkomen, autobahnen in Duitsland en Polen, matige wegen in Rusland, nog matiger wegen met gaten, dan alleen gaten en uiteindelijk geen gaten maar ook geen wegen meer in Mongolië. De Honda en de Yamaha kunnen eigenlijk alle wegen aan (mede dankzij Hyperpro), en hebben ook voldoende vermogen; we moeten alleen nog zien dat we 13000 km lekker zitten, maar met een schapenvelletje op het zadel moet dat wel lukken.  Omdat we wel het e.e.a. meenemen waren we op zoek naar bagageruimte; een zijspan is dan ideaal, en tevens voorkomt het omvallen!

Hier kan je onze voorbereidingen en straks ook de reis volgen. Bovenaan de pagina staan de links, laat een berichtje achter!