Sponsoren

Onze hoofdsponsoren zijn natuurlijk Marij en Joyce, zonder hun steun hadden we deze reis niet eens in onze bolle hoofden kunnen halen.

Naast deze emotionele sponsoren zijn er ook nog partijen die ons op andere manieren (gaan) ondersteunen. Om te beginnen met: Hyperpro! De eerste sponsor dient zich aan, dit -in motorland zeer bekende bedrijf- gaat onze motoren voorzien van de juiste vering en demping zodat wij comfortabel richting Mongolië zoeven…

Heidenau banden stelt ons ieder een nieuwe set banden ter beschikking, geschikt voor zowel asfalt als voor moeilijker begaanbaar terrein, te weten de K 60; hebben we meer nodig, dan kunnen we ons wenden tot de importeur! Geweldige ondersteuning toch? Reifenwerk Heidenau, vielen Dank!

Het zijspan wat alles moet gaan torsen is speciaal hiervoor gemaakt door Ad Donkers; zijn bedrijf LBS zijspantechniek maakt de meest fraaie en af en toe waanzinnige zijspannen! Kijk maar eens op zijn site!

De beide motoren zijn niet nieuw, noch de Honda Transalp, noch de Yamaha Super Ténéré; dus zochten we ook mogelijkheden voor sponsoring voor “de grote beurt”. Yamaha reageerde niet op onze mails, maar na 6 keer zelf bellen reageerde een meneer die de 5 verstuurde mails nog niet had gezien (gerekend over 5 weken….) en vertelde dat men hier geen budget voor (over)had. Hoe anders was de reactie van Motorhuis Eindhoven: eigenaar Frans reageerde enthousiast en wilde direct meedoen! De onderdelen zijn voor onze rekening, en de werkuren voor MHE, en hij is nog niet eens dealer! Kijk, daar hebben we iets aan, Frans, bedankt alvast!

We kunnen niet naakt op de motor, dus gezocht naar de juiste kleding; Lookwell uit Eindhoven reageerde enthousiast, en daar mogen we jassen, broeken en handschoenen komen uitzoeken!! Het allereerste leren motorpak van Jan was al een Lookwell, en de vader van de huidige eigenaar was Willy van Gent, oa Guzzi dealer te Rotterdam: kijk, zo is de cirkel toch weer rond! Lookwell, bedankt!

Natuurlijk denken we ook aan hoofdbedekking; we kregen een aanbod van Jopa Racing Products te Enter (bij Hengelo) om daar een fraaie helm uit te komen zoeken; met een bescheiden eigen bijdrage waren zij bereid om ons ernstig tegemoet te komen.  Johan Paus, directeur van Jopa, bedankt!

Wat hadden we nog niet….Een logo, natuurlijk! Totdat Berkx Maatwerk uit Echt aanbood om dat, als bijdrage aan onze reis, voor ons te verzorgen! Een mooi aanbod, want wij missen daarvoor ten ene male de creativiteit…. Maar Buro Vooruit (uit Schinnen) zeker niet!  Ze hebben een prachtig logo ontworpen voor op t-shirts en sweatshirts, met de contouren van Mongolië, de nationale kleuren en de Siberische tijger erop die in Mongolië wordt geassocieerd met kracht! In een woord, schitterend gedaan, waarvoor hartelijk dank aan eigenaar J. Berkx van Berkx Maatwerk en Dyonne Hermans van Buro Vooruit!

We gaan langs 2 SOS-kinderdorpen om daar schoolspullen af te geven; daarvoor zijn we afhankelijk van giften. Een van degenen die dat verzoek spontaan “ja’ zeiden, was BK Warehousing uit Zevenhuizen; Bas Klaassen vroeg wat we nodig hadden en wilde leveren; namens de kinderen daar (die nog van niets weten), bedankt hiervoor!

Jan heeft een beenprothese, wat betekent dat zijn schoenen en laarzen handmatig zijn, anders krijgt hij ze niet aan. Een kunstvoet beweegt namelijk niet, en die krijg je zonder aanpassingen te doen niet in een confectielaars. Maar ja, zo iets maken is geen vraag die een orthopedisch schoenmaker iedere dag krijgt! Gelukkig heeft het orthopedische bedrijf Hanssen Footcare in Heerlen Roy Otten in dienst, die wel in is om eens iets te maken wat afwijkend is van het gebruikelijke! Het kostte hoofdbrekens, maar ze zijn klaar en niet van origineel te onderscheiden, alleen als je héél goed kijkt! Klasse Roy, Jan gaat daar heel veel plezier aan beleven!

Op deze pagina worden jullie op de hoogte gehouden over allen die ons materieel ondersteunen.

logo

Logo Motorhuis Eindhoven