SOS en BBQ

Gisteren hebben we dan eindelijk de eerste lading schoolspullen afgeleverd. Uiteraard werden we weer precies op tijd opgehaald door Sergei (ondanks dat we aandrongen om zelf te lopen) en natuurlijk lieten ze ons niet op eigen navigatie naar het kinderdorp rijden: dus achter een auto aan.
Daar aangekomen vlogen er meteen een paar kinderen op de motoren af en werden we ontvangen door twee dames van de directie. Één van deze dames kon zich Cees en Bart nog goed herinneren. We kregen een rondleiding en hebben de spulletjes overhandigd. Ze doen daar heel mooi werk, de 67 kinderen in het dorp krijgen in 11 gezinnen echt een nieuw gezinsleven.

De terugweg was op eigen benen en dat was ook goed te merken, toen we Almaty uitreden zijn we maar eens omgedraaid: de tweede poging slaagde wel.

De motoren weer in de garagebox op het werk van Sergei en Victor gestald wilden we te voet terug naar het hotel. Dat werd natuurlijk niet toegestaan en na 50 meter lopen reed Sergei naast ons: “Taxi Service!”. We hadden al een aantal pogingen gedaan om Victor en Sergei uit te nodigen bij het Hotel voor een biertje maar vandaag was Sergei ons voor: om 18.30 worden jullie opgehaald voor een barbecue. Het was niet alleen ontzettend lekker maar vooral erg gezellig, de vrouwen van beide heren en de broer van Victor waren ook aangeschoven. Op de een of andere manier hebben we toch redelijk goed kunnen communiceren en gelachen.

Ontzettend hartelijke mensen, het is jammer om weer afscheid te moeten nemen.


One Response to “SOS en BBQ”

 • Eduard Boessenkool Says:

  Mooi werk!
  Nu weer eens zelf gaan rijden he! 🙂
  Wij hebben vandaag nog zo eens wat baantjes gereden die erg lijken op wat jullie gehad hebben en krijgen, en alle respect hè!
  Wij doen dat dan zo eens een half uur of een uur, en jullie krijgen dat de hele dag voor je kiezen…..
  Hartstikke goed!
  Groeten,
  Eduard

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.