Olie Oase

Van het grote niets in een Oase van luxe, en dat binnen no time. In het hotel waar we de vorige twee berichten hebben geplaatst hebben we even gevraagd waar we ons kunnen registeren (blijkbaar vinden onze nieuwe Kazachstaanse vrienden alle rompslomp bij de grens nog niet voldoende). Na niet al te beste aanwijzingen te hebben ontvangen zijn we maar op pad gegaan en bij de eerste de beste bewaker langs de straat nogmaals gevraagd naar het registratiebureau. Prompt ging de man naar binnen om 2 minuten later terug te komen en te gebaren dat Joep mee moest lopen. Daar werd hij uitermate vriendelijk welkom geheten door de hoteljuffrouw die ons eerder vandaag al had zien rijden, en vervolgens in het engels  aangesproken door een manager van het hotel die Joep bijna direct als Nederlander herkende. Deze man, Sven, bleek een Limburger te zijn die al bijna 2 jaar werkzaam is als manager food and beverage voor het Marriott en Renaissance hotel. Deze wist wel hoe en waar te registeren, en bood aan ons hiermee te helpen. Hij liet zijn chauffeur voorrijden en wij hoefden maar te volgen; we stonden blijkbaar eerst bij Marriott appartments en we moesten zijn in het Renaissance Hotel. Daar stond het hoofd security van het hotel ons op te wachten, en met zijn contacten bij de politie moet de hele registratie met zo’n 3 uur wel geregeld zijn, iets wat anders wellicht dagen zou kunnen duren. Ondertussen hebben wij wat met Sven gekletst en Joep vroeg zich hardop af of wij ons wellicht in het Marriott wat konden opfrissen; tuurlijk, geen probleem en we hebben heerlijk gedoucht! Een maaltijd hebben wij maar afgeslagen, dit is al heel veel luxe, zeker na de laatste nacht in de steppe!


2 Responses to “Olie Oase”

 • Ola Voronina, Аlex Voronin Says:

  Привет!!! Как дела? Мы за вас переживаем!!!

 • Bart Says:

  Ola Voronina, Аlex Voronin Says:
  juni 9th, 2010 at 12:20 pm
  Привет!!! Как дела? Мы за вас переживаем!!!

  Zal ik een vertaalpoging wagen?
  “Hallo, hoe gaat het? Wij vinden het een hele belevenis.”

  Groeten, Bart

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.