Circus Kharkiv

Oke,  op verzoek dan maar eerst even over onze gesteldheid: we zijn nog geen officieel lid van de Iron Butt Association, maar toen we vandaag afstapten voelde het wel als zodanig. Het weer is heel goed, voor zonzoekers, maar om in Kiev met de motor rond te rijden is het wat minder. Onze ruggetjes beginnen de vele hobbels ook af en toe te voelen. Verder lachen we ons suf.

Het is toch geen saaie dag geworden vandaag, alhoewel de reis langdraadig was. Gelukkig heeft de politie onze dag mede kleur gegeven door ons aan te houden en te vertellen dat we niet zo hard mochten rijden maar met onze gebruikelijke charmes kostte het ons niets. Verder was het enige noemenswaardige feit een joekel van een gehoornde kever (soort hijgend hert maar dan anders, groter, angstaanjagender) in een potje naast de kassa bij het wegrestaurant.

En toen kwamen we in Kharkiv… Op zoek naar een hotel kwamen we in gesprek met een zogenaamde passant die ook drie woorden Engels kende. We werden door hem uitgenodigd om iets onduidelijks te gaan bekijken, we kwamen terecht in een circusschool ondergebracht in een schitterend oud theater uit 1905. Kinderen van 6-7 jaar kregen hier de beginselen bijgebracht van de circuskunst. Wij werden voorgesteld aan de ster van de show: Alex uit Moskva. Speciaal voor ons werdt een vreemdsoortige ronde kooi in elkaar gezet. Vervolgens hebben we ruim een uur genoten van een fantische show met twee motoren en een fiets die alle kanten opgingen in deze bol. Joep mocht zelfs in de bol staan terwijl Alex met een motor om hem heen suisde.

We hadden nog steeds geen hotel maar daar wist Alex wel een oplossing voor: het circushotel met bijbehorende parking. Beeld je Watersley in: het kloostergedeelte, denk de geestelijkuitgedaagden maar weg (niet helemaal), gooi er een mislukte Ialiaan uit Zweden op vrouwenjacht in, laat de muren een beetje afbladderen, Frans toilet en dat alles bij elkaar geeft een zeer bescheiden beeld van de realiteit.


4 Responses to “Circus Kharkiv”

 • Remco & Charlien Says:

  Beeld je watersley in.. hahaha vol verwachting wachtende op de foto’s 😛

 • Tommye Says:

  Wat een verhaal weer!
  Kan ook niet w8888 op de foto’s….

  Super dat jullie dit allemaal meemaken!

  grtzzz Tommie

 • Kevin Says:

  Mooie verhalen Joepio! Erg jaloers, begint weer flink te kriebelen als ik dit allemaal lees 🙂

 • Eduard Boessenkool Says:

  Nu, heel benieuwd naar de fotoos!
  Tot nu toe klinkt het heel positief!
  Mooi doorgaan, mannen, het leukste gaat nog komen… ( zand, grind, modderwegen, geen wegen, nog meer geen wegen….) jullie gaan nog plezier hebben!
  Groeten en goede nacht,
  Eduard

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.