Omeletje

Lekker aan de brunch, vanochtend zijn we Kiev doorgecrossed (meer geslopen). Wat een stad, gigantisch!

Jan soep, Joep een omeletje, en ze hebben zelfs wireless! Alhoewel het even moeite kosten de mogelijkheden van internet te bespreken met de serveerster. Vandaag wordt een saaie dag: rechte, wel goede, weg naar Karkiv (Of Xapkib zo je wilt).

Gisteren was dit totaal anders. Het begon met veel te laat vertrekken: 10.30, even de tijdzone vergeten en Jan liet Joep een uurtje doorsnurken. Vervolgens vlak na vertrek moeten stoppen voor een tegemoetkomende pools-oekrainse wielertour, toen tergend langzaam Rivne. Als klap op de vuurpijl werden we aangehouden en moest Jan een boete (lees: smeergeld) betalen vanwege verkeerd inhalen. Gelukkig was de prijs onderhandelbaar, we kwamen uit op zo’n 60 euro omgerekend. Aparte ervaring.

Uiteindelijk hebben we toch nog kilometers kunnen maken en even voor Kiev een vervallen, lege camping gevonden met twee vriendelijke beheerders die in Nederland al lang met pensioen waren geweest.


2 Responses to “Omeletje”

 • Eduard Boessenkool Says:

  Ha! Smeergeld!
  Dat begint er al goed op te lijken!
  Jullie hadden misschien Monopoly geld kunnen meenemen…
  Doei,
  Eduard

 • Lieve Says:

  Geld met smeer: biljetje even over de ketting halen?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.