Betonplaten met een laagje asfalt

De Poolse Erwin Krol had toch gelijk; na een uurtje rijden konden de regenpakken aan en kregen we hoosbuien over ons heen. We zien onderweg dat hele gedeeltes van Polen zijn overstroomd, en nu snappen we ook waarom! Vandaag gaan we naar de Oekraïne, en dat doen we middels geweldige Poolse snelwegen en niet zo geweldige wegen daar waaraan hard wordt gewerkt om ze ook in geweldige staat te krijgen. Alleen, dat duurt nog effe, en dus gaat al het verkeer richting Oekraïne vaak over enkelbaans wegen die -nog- in deplorabele staat zijn.  Daarbij opgeteld dat veel Poolse weggebruikers een sterke doodswens hebben levert dat opmerkelijk verkeersgedrag op, waaraan het toch wel wennen is. Eind van de middag staan we dan eindelijk aan de Pools-Oekrainse grens zodat we eindelijk de jarenlang gevreesde russische vijand kunnen trotseren. De werkelijkheid was anders: een goed engels sprekende innemende grensbeambte bood Joep zelfs zijn pet aan waarmee die op de foto kon! Na ampel 45 minuten waren we goedgekeurd en zijn we op zoek gegaan naar een slaapplaats alwaar dit wordt getikt en waar de tenten te drogen hangen. Morgen gaan we naar Kiev; de wegen hier zijn tot nu toe bagger, hopelijk morgen beter, want hoop doet leven, toch?

Cultuurshock

Gisteren in Polen verbaasden wij ons over het gegeven dat je in anderhalve dag rijden in zo’n compleet andere wereld terecht kan komen. Vandaar wordt dat gevoel niet alleen versterkt maar wordt de ervaring van gisteren volledig weggevaagd. Na de grensovergang: cultuurshock, cyrillisch schrift, slechte weg, middle of nowhere, vreemd geld (hoeveel is het waard??), doodlopende betonwegen, hamers en sikkels. Kortom cultuurshock… fantastisch…

Net als de drogende tenten, onderbroeken en sokken, leggen wij ons ten ruste… morgen weer een uitdagende dag.

[gmap]


3 Responses to “Betonplaten met een laagje asfalt”

 • thomas Says:

  He mannen denk er aan dat de vacht ook moet drogen anders krijgen jullie pijn aan de kont en dat kannen wij niet bruiken.Nog alles heel?Denk er aan goed eten en drinken.denk aan Jullie.Thomas

 • (een of andere walvis ;-) Says:

  Sjat, wat zie je er heerlijk uit op die foto…

 • Eduard Boessenkool Says:

  Hoi Mannen.
  Dat schiet al mooi op!
  Goed doorgaan zo hè.
  Groeten,
  Eduard

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.