mei 6 2010

Cross training!

Gisteren, 5 mei, zijn wij onder leiding van motorinstructeur Peter Waterval (van de gelijknamige motorrijschool) maar eens off-road gaan rijden……Voor ons de eerste keer. Ik moet zeggen, Joep reed al gauw soepel over knippen en keien, over zandheuvels en door waterplassen; staand op de voetrusten als een ballerina. Zelfs met losse handen!  Met een zwaar beladen zijspan was het toch andere koek; je krijgt klappen van alle drie de wielen die ieder op een ander moment door gaten stuiteren en dan ook nog eens proberen een gelijkmatige snelheid aan te houden, het was werken! Op het eind van de avond, na zo’n 3 uur werken, zagen de motoren er niet meer uit en ook wij hadden de kleur van Belgische zandgrond aangenomen; we hadden wel genoten! Straks komt de praktijk, nog 3 weken te gaan.


apr 26 2010

De laatste voorbereidingen……

Vandaag is Jan met zijn motor naar LBS Zijspantechniek geweest voor de laatste correcties aan het zijspan; de stuurdemper is lichter waardoor het geheel wat makkelijker stuurt en de vering is wat zwaarder. Het stuurt inderdaad makkelijker in de praktijk, dus Ad (links op de foto) en Jop (uiteraard rechts) hebben goed werk geleverd! 8 Mei bestaan ze 5 jaar, dus we gaan ze in ieder geval feliciteren; een kijkje op de site (zie “sponsoren”) dan zie je waartoe ze verder nog in staat zijn.

Daarna door naar Heerlen waar Hanssen Footcare zijn domicilie heeft; zij hebben aangeboden om voor Jan endurolaarzen te maken die lijken op de Sidi Discovery die Joep heeft gekocht, omdat deze met alle beschermdelen praktisch zijn, waterdicht (hopen we) en heel mooi; alleen viel dat niet mee, en hebben ze de Sidi’s gekocht en aangepast! Knap stukje werk, want je ziet de aanpassing niet! Alle hulde voor Hanssen Footcare, en met name voor de bedenker en maker van het geheel, Roy Otten, die niet alleen deze prachtige laarzen onzichtbaar voor Jan z’n houten been heeft aangepast (moet ze wél aan- en uit kunnen trekken, de voet beweegt niet mee…) maar ook als hobbyobject -en als promo- een voetbalschoen heeft gemaakt van wel een meter voor het aankomende WK! Roy en Hanssen, bedankt!


apr 19 2010

Zondagsrijders

Ja hoor: afgelopen zondag zijn ook wij op de motor gestapt. Gezellig in de rij naar de Eiffel begon onze rit in Monschau. Kan het nog orgineler? Jazeker! We hebben schnitzels gegeten als lunch. Maar zonder gekheid: het was een heerlijk tochtje en bovendien leerzaam. Een van de lessen was, in ieder geval voor Joep, 300 km binnendoor op een motor is iets anders dan 300 km op de snelweg met de auto. Toch zijn we zonder kleerscheuren en met nog een beetje energie over veilig thuis gekomen. Het bewijs:


mrt 23 2010

Nieuwe kleding!

Maandag de 22ste zijn wij op onze stalen rossen gestegen om bij Lookwell in Eindhoven kleding te gaan uitzoeken. Directeur Jos van Gent had ons daartoe uitgenodigd en dus stonden wij zo rond 11 uur voor de deur. Wat volgde was eerst een filosofische verhandeling over onze economie van tegenwoordig, waar Joep zijn steentje aardig aan bijdroeg. Boeiend, fascinerend, én leuk! Maar we kwamen voor de kleding, en Jos trok alles uit kasten en rekken en al gauw was de vloer bezaaid met broeken (leer en textiel), jassen (hi-tech en net iets minder hi-tech) en knaloranje regenoveralls. Uiteindelijk zijn we, na het uitzoeken, bespreken (waarvan is het gemaakt, de voor- en nadelen) en passen, vertrokken met de hi-tech jassen, lederen broeken en de regenoveralls, en voor Joep nog zomer- én winterhandschoenen! Beter is er niet, dus aan onze kleding zal het niet liggen want die is wind- en waterdicht, met allerlei beschermende stukken om ongeschonden de eindstreep te bereiken! Een Endeavour jas, een leren broek (type Reef) en ieder ook nog eens keer een Hiker regenoverall, het kon niet op……. Uitproberen op de terugweg en inderdaad, winddicht! Waterdicht moet nog worden getest, maar het vertrouwen is groot want wereldreiziger Sjaak Lucassen (www.sjaaklucassen.nl) fungeert als proefkonijn, en Lookwell is met lof geslaagd! Lookwell en Jos van Gent, hartstikke bedankt!


mrt 13 2010

Groot onderhoud Motorhuis Eindhoven

Vanmorgen hebben we de beide motoren opgehaald bij Motorhuis Eindhoven: directeur Frans had aangeboden beiden een grote beurt te geven waarbij wij enkel de onderdelen hoefden te voldoen. Nou, dat lieten wij ons geen tweemaal zeggen, en een week geleden hebben we ze dan ook daar gelaten zodat Bart en Robin ze konden vertroetelen. En dat hebben ze dan ook gedaan: de Honda was betrekkelijk probleemloos en rijdt technisch weer in fabrieksnieuwstaat rond, aangevuld met een middenbok, verwarmde handvatten én een 12-volts aansluiting! De Yamaha gaf wat meer problemen: die had geen remmen voor…. Dat heeft Bart geweten, hij is er uren mee zoet geweest! Na nog wat onduidelijkheid met een beroerd lopende motor  te hebben opgelost gaat ook de driewieler als een raket! Zo zie je maar: ook al ben je officieel geen Honda of Yamahadealer, goeie monteurs kunnen elk werk aan! Ergo, Motorhuis Eindhoven bevelen wij van harte aan, voor de koffie, de gezelligheid en bovenal de KWALITEIT! Bedankt jongens!  (foto volgt)


mrt 9 2010

SMS Update

We zullen ook korte SMS berichten plaatsen omdat we niet altijd over internet beschikken.

[gmap]


feb 28 2010

Schoolspullen opgehaald

Gisteren (27 februari) zijn we op de motor naar Zevenhuizen gereden, 400 km heen en terug; het weer was niet echt ’s zomers, een graad of 8, veel wind, regen en soms zware rukwinden. Joep ging op z’n Honda met weinig bescherming tegen de elementen voor z’n eerste lange rit, en ik zat prinsheerlijk achter het grote scherm van de Moto Guzzi omdat de voorremmen van de Yamaha -nog- niet remmen.  Bij BK Warehousing kregen we een beknopte historie van dit succesvolle, jonge bedrijf door directeur Bas, en mochten we inladen wat hij klaar had gezet. En dat bleek veel te zijn, teveel voor ons doel! Uiteindelijk hebben we mooie schriften, kleurige potloden, gummen en leuke puntenslijpers meegenomen, alles toegespitst op jonge kinderen, en last but not least Mexx fijnschrijvers in fraaie hoesjes, die we onderweg kunnen gebruiken om onder onterechte bekeuringen en andere lokale bijverdiensten uit te komen…. Na in Sittard weer te zijn afgestapt bleek Joep nog hartstikke fris te zijn; de eerste rit is dus picobello gegaan! Alle spullen zitten al in de zijspankist, klaar voor de reis; alleen niet gedacht aan mogelijke invoerrechten, maar baas Bas van BK Warehousing zorgt er ook nog eens voor dat wij alle benodigde papieren krijgen! Grote klasse!


feb 28 2010

De toestand in Mongolie

Ten gevolge van het weer is de toestand in Mongolië niet best, de Volkskrant laat weten:

Mongolië zwaar getroffen door winterweer

ANP/AFP op 25 februari ’10, 13:00, bijgewerkt 25 februari 2010 13:04

ULAANBAATAR – Wegens het aanhoudende winterweer in Mongolië hebben de Verenigde Naties (VN) donderdag een programma gepresenteerd om Mongoolse nomaden te helpen. De autoriteiten in het Aziatische land hebben meer dan de helft van het land uitgeroepen tot rampgebied.

Het sneeuwt in Mongolië al weken bij extreem lage temperaturen van min 50 graden. Bijna twee derde van het land is bedekt onder 20 tot 40 centimeter sneeuw, waardoor het vee niet kan grazen. De regering van Mongolië meldde eerder deze week dat zo’n 2,5 miljoen stuks vee zijn omgekomen en schat dat nog eens drie miljoen dieren dood zullen gaan voor het einde van het koude seizoen in juni. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) schat het economische verlies op zo’n 45 miljoen euro.

‘Vee is essentieel voor het bestaan van vele Mongolen. Veel mensen hebben hun directe inkomsten en bron voor voedsel verloren’, aldus Akbar Usmani, de vertegenwoordiger van het ontwikkelingsprogramma van de VN.


jan 25 2010

In de krant

Afgelopen zaterdag heeft Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad een artikel geplaatst over ons Mongolië-avontuur. Klik hier voor de digitale versie.

Wij vinden het een erg leuk artikel dus MGL, Ivo Op den Camp en Annemiek Mommers (foto) bedankt!


jan 22 2010

Geslaagd!

Ja hoor het is gelukt: vandaag is Joep geslaagd voor zijn motorrijexamen!

Met grote dank aan (rijschool) Peter Waterval.